torsdag 8. april 2010

12 kule damer!

Nå må jeg skrive med noe før jeg glemmer det: Dere er så snille! Dere gir meg kommentarer (både på bloggen og skolen) og komplimenter for bloggen og blogginga. Det setter jeg så utrolig mye pris på. Tusen takk:)

Gårsdages innlegg var et av de jeg syntes det var morsomt å skrive på bloggen. Sånn, noensinne. Så da tenkte jeg, hvorfor ikke gjenta suksessen? Derfor bestemte jeg meg for å lage en bildeliste, denne gangen om noe litt mer seriøst. Så, feminist som jeg er: Dette er listen over kvinne jeg ser opp til!:

Coco Chanel - klesdesigner og en representant for kvinner

For det første er Coco Chanel kvinnen bak et av verdens aller største motehus. Chanels klær er kule og mange av kreasjonene skap av Coco for mange tiårs siden er populære den dag i dag. Det er vel en kvinne å se opp til?


Christina Kirchner - president i Argentina

Jeg husker at jeg leste en kort bildetekst om henne i samfunnsfagsboka mi, og den var inspirerende. I denne sammenhengen, spiller det ingen rolle om hun er en god president eller ikke, men da mannen hennes (tidligere president i Argentina) ikke kunne stille til gjenvalg og videreføre sine mål for landet - så gjorde hun det. For dere vet: Bak en hver stor mann, står det en kvinne!


Charlize Theron - skuespillerinne i Hollywood

Ikke bare ser hun utrolig kul ut, hun er utrolig kul også. Jeg husker for en stund siden, da jeg leste om hennes mindre lykkelige barndom at jeg tenkte hvor utrolig inspirerende det er at en med en sånn bakgrunn kan oppnå det hun har gjort. (Lang historie kort: Hun så moren drepe faren i selvforsvar og dro med enveisbillett til L.A).


Michelle Obama - førstedame i USA

Ha ha, dette kom vel kanskje ikke som en overraskelse? Jeg syntes hun er utrolig kul og det aller beste er at hun var en selvstendig og suksessfull kvinne også før hun giftet seg med Barack Obama. Absolutt en kvinne å se opp til.


G.I. Jane - rollefiguren til Demi Moore i filmen med samme navn

Nå er det ikke så lett å vite så mye om G.I. Jane da hun ikke finnes på ordentlig, men jeg syntes hun er utrolig kul. Sterk, tøff, selvstendig og målbevisst. 

 
Cecilie Skog - polfarer og fjellklatrer

Ikke bare var hun første person noen sinne til å krysse Antarktis kun ved hjelp av rå muskelkraft og ski, hun gjorde det også kort tid etter å ha mistet mannen på verdens farligste fjell K2. Det er imponerende!


Esther - skikkelise i jødedommen

Nok en gang, en kvinne jeg kun har hørt om gjennom skolen. Det sto om henne i RLE-boka vår. Hun brukte de ressursene hun hadde til å redde mange hundre (om ikke det var mange tusen) jøder fra å dø ved å overtale kongen. Altså en kvinne som beskytter sitt folk, uansett!


Elle Woods - rollefiguren til Reese Withersspoon i Lovlog Blond I og II

Hun er kanskje blond og favorittfargen en kanskje rosa, men man skal ikke skue hunden på hårene! Hun fulgte drømmen sin om å bli advokat - og greide det. Hun sto for det hun mente, selv om dett betydde å forlate drømmejobben - og lyktes med sitt budskap. Jeg tror vi alle kan lære noen av Miss Elle Woods!


Ingrid Betancourt - politiker og antikorrupsjonsaktivist

Hun ble kidnappet av FARC-geriljaen oh holdt til fange i jungelen i seks og et halvt år. Dette skjedde mens hun drev med sin egen kampanje for å bli valgt til president i Colombia. Dette gjorde hun trass i at hun hadde blitt rådet til ikke å gjøre det, fordi hun ville ut med sitt budskap. Fett!

 
Benazir Bhutto - tidligere president i Pakistan

Bare det å være kvinnelig president i Pakistan syntes jeg sier noen om hva slags dame dette er. Hun var den første kvinnen til å være politisk overhode i en muslimst stat. Hun ble drept bare dager før hun skulle stille til gjenvalg som president i et valg hun var spådd å vinne.


Vera Atins - nøkkelperson for Churchill under andre verdenskrig

Igjen - leste om henne på skolen. Utrettet mye mens hun levde blandt annet som medlem av SOE og leder i Women's Auxiliary Ait Force. Såpass kul syntes jeg hun er, at jeg klisjé nok dedikerte fjordårets engelsktentamen til henne.


Tyra Banks - verdensberømt supermodell

Hun er kul, ikke sant? Suksessfull som modell og programleder i både ANTM og Tyra Show. Også eier (?) hun Bankable Production. Mitt inntrykk av henne er at hun er dødskul og kjempemorsomt. Kunne ønske jeg var venn med henne. Og ikke minst, en talskvinne for afroamerikanere og kvinner med former.

xoxo Synne, fornøyd nå:)

5 kommentarer:

 1. Og det har du all grunn til å være! Fornøyd, altså. Dette var ei imponerende liste. Og den var inspirerende å lese. :)

  SvarSlett
 2. Veldig bra innlegg, et av de bedre om ikke det aller beste.

  SvarSlett
 3. GØRL POWAH!!! Men ja, veldig bra innlegg :D

  SvarSlett
 4. Girls rock!!!!!!

  SvarSlett