torsdag 23. september 2010

NRK-pionerene

Ukæi. Jeg skal øve til franskprøven snart altså, helt sant.

I dag hadde jeg og Agnete på oss nesten like gensere. Vi så ut som Pelle og Pysa (? eller er det Pingla? Er ikke helt solid i sjølveste Kabelsatan). Begge i rød - og hvitstripede gensere. Aldri tror jeg at jeg har troppet opp i samme antrekk som noen andre før. Vi fant også ut at Agnete kan bøye fingrene sine helt siiikt langt bakover (uten å bruke den andre hånda). Hun har levd i 16 år uten å være klar over dette. Det var en lang mattetime.

Har dere lagt merke til noe? Nei, uff, egentlig hater jeg når folk sier det. Ja, selvfølgelig har jeg lagt merke til noe. Det er jo en hel hørjv (?) av ting å legge merke til. Uansett, syntes det er mange kule NRK-damer om dagen. Med mange mener jeg to. Helle Vaagland og Pia Beathe Pedersen. Regner med at jeg ikke trenger å utdype? Neida.

Helle Vaagland er dama med den uperfekte kroppen. Eller kanskje er den perfekt i og med at den avspeiler dagens mest normale kroppsform? Hun sier selv at hun valgte å gjøre dette fordi det er altfor få bilder av naturlige kvinnekropper i dagens media, og det er jeg selvfølgelig helt enig i. Når det er sagt, syntes jeg kanskje hun ikke har oppført seg ydmykt nok til å matche stuntet i ettertid, men det krevde guts å gjøre det i utgangspunktet og det er jo det som teller. Helle slo et slag for de som ikke ser ut som Marianne Aulie eller Demi Moore, og det er vi glade for.

Les om det her

Pia Beathe Pedersen er dama som sa opp på radio. Hun droppa rett og slett å lese opp nyhetene og valgte å fortelle om hvordan hun mistrivdes i NRK. Dette har kanskje ikke fått like mye oppmerksomhet, men detso like (om ikke mer) viktig. Hun forteller om at NRK ikke behandler sine ansatte som de fortjener, og det var tøft at hun turte å ta støyten. Det var veldig modig syntes jeg, å si sin mening om en av Norges mest respekterte firmaer. Hun måtte si opp, men av dette kommer det mest sannsyling gode ting for resten av de ansatte ved NRK.

Hør det her

Det er tøft. Det er rett og slett det det er.

xoxo Synne, må øver:)

2 kommentarer:

  1. Jeg er helt enig i at det er tøft at kvinner ikke skal være redde for å vise hvordan en virkelig kropp ser ut, leste om det i avisa:)
    haha, vi har rett og slett hatt en meget artig dag (og ja jeg har litt lynvingen i meg når jeg kan gjøre de derre hånd-greiene)
    Og jeg er Agnete hvis du lurer. Sorry, mener selvfølgelig Agge Grimsby;)

    SvarSlett