torsdag 9. september 2010

Go Torstein!

Hei stalkers (jaaadaaa)! Å jeg bare...digger...gymmen på videregående. Den er herlig! Jeg elsker den ikke, men det er neimen ikke så langt unna. I dag, så sa gymlæreren: I dag skal dere jogge på egenhånd. Jeg stoler på dere. Ut og løp! Så utrolig fint å ha en avslappa gymlærer, og nei, jeg misbrukte ikke denne friheten, tvert imot. Syntes det var mye enklere å gi jernet når jeg ikke har hele klassens øyne i bakhodet. Flott altså!

Oi, det har jeg jo helt glemt å si. Jeg skal til Belgia i høstferien! Jihuuu, gøygøygøy! Vi skal bo i Brussel, men ta dagsturer til Antwerp (ca 40 min unna), hvor de har: River Island. Jeg er en lykkelig, lykkelig, materalistisk, lykkelig jente! Neida, det blir ikke bare shopping, det blir kultuuur også. Belgia er jo veldig kjent for god sjokolade og det er ingen dum ting. Et aussi, ils parlent francaise! Kuuult.

I stad så jeg reklamen for MGP Jr. cden som er sluppet, og da fikk jeg også høre et glimt (kan man høre et glimt?) av vinnerlåta. Og la meg få si det: Ja, jeg er mektig imponert. Han er 10 år og har skrevet en sang om mobbing. Det var ikke ett ord om hverken fotball, jenter eller skole. For ikke å snakke om melodien. Skikkelig catchy låt, fikk bakoversveis og frysninger jeg, spesielt av:

Ytterst ved gjerdet står en ensom gutt

Håper at dagen snart vil være slutt
Han gjør seg så liten som han bare kan
Håper at ingen skal plage han
De tøffeste gutta morer seg med
Å se hvor langt de kan trykke han ned
Og hvis han griner så fryder de seg
Jeg tenker at det kunne sikkert vært meg


Jeg skulle gått bort for å være en venn

I stedet så snur jeg meg bort igjen
Kroppen er skjelven og hjertet det slår
Når jeg er feig og ser bort og går
Burde vært en venn – men svikter igjen


Nei, det er helt vilt. Han er mer innsiktsfull enn mange folk jeg kjenner på min egen alder og skriver på sin egne banale, men likevel så reflekterte måte om et av de mest tabu temaene angående unge. Han sier akkurat det alle tenker, han har fått det ned på papir, og jeg syntes resultatet virkelig er rørende og fantastisk. Han har greid å få frem et budskap på en måte som gjør at vi synger på det hele dagen, og det rimer til og med. Nå kommer jeg ikke på flere måter å rose denne sangen opp i skyene. Merker jeg får litt frysninger akkurat nå, syntes det er helt utrolig. Så det minste vi kan gjøre er å følge budskapet, og være like kule som Torstein. Akk, jeg elsker å ha yngre rollemodeller!

Kilde til teksten:
http://nrksuper.no/superstore/mgpjr/tekst-torstein/
Sangen:
http://www.youtube.com/watch?v=_x52Lr378HE

Merker at det er herlig å være blogger når man har noe på hjertet!

Skulle egentlig ha lagt med en liste over musikken jeg hører på nå, men det passer ikke inn i dette innlegget. Det får bli et mindre ambisiøst prosjekt siden.

xoxo Synne, og jo; vi fikk solepc i dag:)

1 kommentar:

  1. Si meg; sole-pc - er det sånn pc det kommer ultraviolette stråler ut av så du blir brun i fjeset..? ;D

    SvarSlett