torsdag 16. september 2010

Generasjon Facebook

I stad begynte jeg på en ganske fantastisk ny bok, "Generasjon Facebook". Det lille jeg har rukket å lese minner meg om det ultimate blogginnlegget jeg har i drømmene mine. Det jeg har skikkelig lyst til å skrive en gang, men som jeg nok dessverre ennå er litt for fersk til, både som blogger og som persooon. Foreløpig har boka inneholdt samfunnskritiske skildringer, men på en morsom måte. På en måte type "Internett er en enest stor catwalk, hvor vi daglig pynter på Facebook-profilen vår, skriver blogger (jeg tar selvkritikk/ros), prøver å være filosofiske eller morsomme og legger ut bilder fra byturer for å vise omverdenen hvor gøy vi har det." Eller "Enhver generasjon har rett til å bryte med den foregående, og dette (90-tallet red.anm (åh, har alltid hatt lyst til å skrive det)) var vårt apatiske opprør. For hvordan irriterer du en foreldregenerasjon bestående av 68-ere, som har brent behåer og gått i 1.mai-tog hele livet? Hvordan kan du være i opposisjon mot en gjeng voksne som har tatt stilling til absolutt alt det går ann å ta stilling til? Løsningen var å ikke ta stilling til noe som helst". Å det er jo så sant! Jeg var så vidt til på 90-tallet, men hvis dette stemmer (hvilket det sikkert gjør) så er det jo bare så lættis (for å eksemplifisere Facebook-generasjonen) at nå, akkurat nå, er det jo bare dødstrendy å være opptatt av miljøet, handle vintage, spise økologisk, være imot dyretesting, syntes at Midøsten bare er sååå teit og ville redde verden. Og misforstå meg ikke, det er mye bedre at det er sånn. Det er bare litt humoristisk, at selv om vi tror vi er så himla spesielle fordi vi bryr oss, så er vi egentlig bare en del av syklusen.

Det dukker sikkert opp mange flere gode poenger utover i boka, og tro meg; de kommer til å dukke opp på bloggen også. Så all heder og ære og litt misunnelse til Jon Niklas Rønning som har skrevet boka jeg skulle ønske jeg hadde skrevet. Din kvasiintelektuelle tulling.

Her er noen kjennetegn på at du er en del av Generasjon Facebook (hentet fra min nye Bibel, såklart):

-Du oppdaterer Facebook-profilen din hver morgen med følgene beskjed: "is...våken."
-Du syntes at Dagbladet Fredag skriver om viktige ting.
-Du er 33 år, har fullført jusstudier, fått deg jobb i et advokatfirma og lurer på om du kanskje i stedet skal begynne med stand-up.
-Du diskuterer hvor forferdelig du syntes USA er over en dobbel cheeseburger på McDonald's.
-Du mener at norsk film virkelig har kommet seg med årene.

Tidenes samtidsdiss!

Håper dette blir tolket som en hyllest og ikke plagiat. Ikke kopiert med forfatterens samtykke. Men, særr, jeg sprer et budskap her lizom.

Kilde:
Generasjon Facebook
eller: Da alle skulle bli noe med media
Utgitt av Aschehoug i 2009

xoxo Synne, vi burde føle oss truffet:)

1 kommentar:

  1. Og om tredve år er vi tilbake på samme sted igjen. Same shit - new wrapping. :)

    SvarSlett