søndag 9. mai 2010

Storeslem

Herregud, jeg kan nesten ikke tro det. Dette er innlegg nummer 200! Det har tatt med ca 1 år og 19 dager. Jeg håper det vil følge mange gode innlegg og fine bilder. Amen.

Men, over til helgens store, og forsåvidt eneste, happening: Speidertur. Her får dere litt kort info, slik at dere kan henge med:

Hva: Mikrokretsleir med kretskonkurranse og kvalifisering til NM i speiding. Temaet er treningsleir for spioner.
Hvor: Trollheimen i Hurdalen.
Når: 7. til 9. mai.
Hvem: Alle stifinnere og vandrere i Oslo (rovere kan være med som stab). Fra Bryn er vi Tyttebær, Tullerundtombollene og Rosa Hypokakler (ofte kalt hyperkaklende siden de kakler når de blir hypre. Nei, det var en løgn, jeg bare kom på det nå).
Hvordan: Man gjennomfører forskjellige speideroppgaver patruljevis. Som i alle konkurranser er det en vinner og en taper.
Hvorfor: Fordi det er en forberedelse til leiren i sommer og for å kvalifisere noen Oslo-speidere til NM i speiding i juni.

Er dere fortsatt med? Bra. La oss ta et lite tidsreferat. Det er gøy!

Fredag:
17:30 - Bryn og Hakadal (?) speidergruppe er på Oslo S klar for ombordstigning på bussen og to døgn som villmenn i ødemarken.
18:20 - Vi går av bussen og gjør oss klare til å gå til leirplassen. Ikke bare er det snakk om tidenes oppoverslit, men også tidenes krattskog. Jeg har aldri gått på en så bustete sti, eller la meg omformulere for det var virkelig ikke en sti. Det var bare masse lave trær på en vei som skulle ha vært en sti.
19:00 - Vi har slått oss ned på leirplassen og to bomber er blitt sluppet. Vi mangler stenger til teltet vi skal sove i og vi har ikke middag. Og ja, vi skal liksom være speidere. Katastrofe!
UVISST - Bryn - jentene er inne i skogen og skifter til spionkostymene sine. Samtlige i tight sort og rød leppestift. Vi masjere på rekke ut fra skogen og forbi alle de andre som så ydmykt har stelt seg ved flaggstanga. Snakk om entre. Utrolig pinlig da, men veldig moro å se tilbake på.
21:30 - Ingen stor overraskelse for vante speidere, men vi skal ut i skogen på tokt. Tullerundtombollene (jeg, Alida, Embla og våre to barn Helene og Inger M) besøker 9 av 9 poster og ender opp med 4 kartbiter.
23:30 - Da kartbitene ikke sier oss noenting what so ever legger Helene og Inger M seg, mens resten av Bryn samler seg over Hakadals bål. Etter å ha kastet ball om videre sosialisering, velger vi å legge oss. Grunnet mangel på stenger, som nevnt over, presser vi 10 speidere inn i et femmannstelt. Nå skal det sies at dette er et telt med usedvanlig mye plass under teltduken, men ærlig talt.
Lørdag:
08:00 - Vi blir vekket av Bjarne (uoffisiell speideroverhode i Oslo) som synger en eller annen dansk trallesang.
08:30 - Flaggheis. Jeg mimer.
09:00 - Etter klassisk Nugatti til frokost er vi klare til selve kretskonken. Alle i spionutstyr av første klasse. Praktisk oppgave 1 blir delt ut. Vi skal på svimlende (lite) 3 timer lage et bowlingsett inkludert 10 kjegler med en høyde på 38 cm og en bredde på 12 cm og en kule med en diameter på 22 cm.
12:00 - Etter at Tullerundtombollene har gjennomført med glans og stil (vi dekorerte kjeglene med gaffa (speiderens beste venn) og Emblas lidenskaplige kyss) er vi klare for neste økt.
12:50 - Vi er i gang med o-løpet. Tullebollene gjennomfører på imponerende 35 minutter. Jeg er veldig stolt.
14:00 - Det er tid for teoretisk oppgave 1. 100 spørsmål på én time. Vi gjennomfører med 77 rette. Igjen - jeg er veldig stolt.
15:00 - Praktisk oppgave 2. Vi har ca tre timer på å lage forrett, middag og dessert og en knutetavle med 15 knuter. Blodslit og stress følger, men etter tett samarbeid og og mye kutting serverer vi grønnsakssuppe med soddinspirasjon, innbakt pizza / speidercalzone og surrede sukkerepler til dommerene. Tavla er dekorert med en tullerundtombolle, og ikke avføring. Takk og lov for det.
22:00 - Leirbål. I mellomtiden har vi fått satt opp teltet takket være en viss Andreas fra Lørenskogog øvd inn denne (mye bedre da såklart. Dessuten var Alida morder på slutten. Vi datt. Det gjorde vondt.) sangen. Leibålet kunne ikke ha vært mer vellykket, utrolig hyggelig: Allevivo, alleveivo, allevivo veivo hu hei loffer og loffer i Budapest loffer og loffer og lafflaff - hei!
23:30 - Det er peffkro, hvilket inkluderer en lang tekst om Baden Powells "dramaiske" eventyr som spion og rømling. Peffene snakker om alt mellom himmel og jord og "haifamilien" skremmer vettet ut av hypokaklende.
00:30 - I soveposen. Varm som sjelden og trøtt etter en lang dag med utfordringer og moro.
01:00 - Drømmeland.
Søndag:
08:00 - Vi blir nok en gang vekket av en upåklagelig munter Bjarne. Spionkostymene er litt gårsdagens, men vi er allikevel klare. Jeg er brødskjærer.
08:30 - Fleggheir. Kaldt.
09:00 - Siste del av konkurransen. Tullebollene begynner med naturquiz. Nesten full pott her. Embla kunne nok om Uer og Inger M var full av kunnskap om gran og furu. Vi er også innom førstehjelp,hvilket inkluderer en jente i sjokk, jukseblod med peppermyntesmak og Alidas førstehjelp. Siste post er pionering. Tullebollene bygger en portal på 25 minutter med fortreffelige surringer og vi er alle fem 1 og en halv meter over bakken innen tiden er ute. Dette greier vi kun ved hjelp av sisal og rajer.
13:00 - Kapset er komplett. Oter fra Mortensrud har vunnet! Kan det virkelig stemme? Har Bryn blitt slått? Selvfølgelig ikke. Feil i regnskapet. Excel er ikke til å stole på.
13:45 - Klagebrevene flyr veggimellom. Vi er ikke glad for at kostymene ikke blir vudert som en del av kretskonken. Mortensrud og Bryn krangler. Det hele blir oppklart da vi finner ut at vi begge klaget på det samme.
14:30 - Premieutdelig og offisiell avslutning. Bryn vinner beste kostyme. Tyttebærne vinner mest observante patrulje, og ikke minst: HELE SHITEN! Tyttebærne (Kaja og Elin med barn) er best i Oslo. De skal, sammen med 2.plassen (Oter fra Mortensrud), 3.plassen (Bjørn fra Mortensrud) og  4.plassen Tullerundtombollene (oss) fra Bryn til NM i Haugesund eller Stavanger i juni. Jihuu - vi er BEST. Æren er sikret, nok et år.
15:25 - På bussen. Jeg låner Kajas skulder til pute.
17:30 - Hjemme, utslitt som få.

Orker ikke korrekturese, det får blir som det ble. Bilder kommer senere. Dette har tatt meg en time. Håper dere har lest alt. Det fortjener jeg. Herregud.

Jo også må jeg også få sagt hvor utrolig stolt jeg er over barne våre Helene og Inger M. De er 4.klassinger og greide en fjereplass. Helt utrolig, vi er de yngste som skal til NM fra Oslo. Dere var utrolig flinke *stolt*.

xoxo Synne, trøtt og sliten, men glad:)

4 kommentarer:

 1. Hahah, dette var en flott tur! Jeg er også utrolig stolt av tullebollene våre! De har vært så flinke! Nå føler jeg det ble mange utropstegn! Samma det! Nå skal jeg legge meg! Dette var et fint innlegg Synne!

  SvarSlett
 2. Enig med Embla - veldig fint innlegg. Vert glodheit om hjarterøten.

  SvarSlett
 3. Bra innlegg, nå er jeg oppdatert. Håper du er uthvilt i løpet av ei uke eller to.

  SvarSlett
 4. Bra innlegg!! Tusen takk for en fin tur, jeg er så stolt over hele Bryn :)

  SvarSlett