søndag 4. juli 2010

Mine stilikoner I

Rent stilmessig har jeg mange ikoner jeg ser opp til. Damer som kler seg slik de selv vil. For meg, er det viktigste når det kommer til stil at man går i det man selv vil, uavhengig av hva andre måtte mene. Greier man det, det er da man har stil og da spiller det ingen rolle om man kler seg gother fra topp til tå eller om man foretrekker å dyppe seg i glitter og paljetter. Her er første delen av en liste over de damene jeg ser opp til i klesveien:Chloë Sevigny

Jeg syntes den avslappede skuespillerinnen alltid kler seg stilig, uansett annledning. Chloës skuespillerkarriere avspeiler stilen hennes da hun spiller i filmer hun selv liker, uavhengig av punlisitetsverdien hun får ut av det. Jeg syntes Chloë er selve definisjonen av ordet chick. Hun har en kul stil, men utover det er den vanskelig å definere fordi hun stadig overrasker. Hun er allikevel tro mot sitt eget image, og det er nettopp på grunn av dette at stilen henner er beundret verden over, men sjeldent kopiert.


Kate Moss

Kate ser alltid ut som om hun bare slang på seg det som var henne ved hånden, men har på tross av dette aldri tråkket feil når det kommer til mote. Hun går i morgendagens mote i dag og gjør gårsadgens mote morgendagens (oi, oi, oi!). Miss Moss dyttet George Michaels glattpolerte åttitallsmodeller bort og ut på nittitallet og introduserte "herion chick" for hele verden. Vi har Kate å takke for hodeskallene, ballerinasko og skinny jeans (og dere som foretrekker å gå med utetøffler om vinteren (Uggs) skylder alt til denne dama). Og det, står det respekt av. Jeg syntes Kate har upåklanderlig stil og et glassklart blikk inn i frmtiden. Kate Moss er avantgarde til fingerspissene!


Vivienne Westswood

Jasså ja, så dere trodde Vivienne Westwoods eneste bragd her i livet var at hun designet Carrie Bradshaws brudekjole? Så dere er en av dem ja. Nei, Westwood er så mye mer enn det. Hun grunnla  punkstilen og som en dame på snart 70 år kler hun seg ennå på sin helt egne corky måte. I tillegg er hun en kjent politisk aktivist, og designer ofte kolleksjoner deretter. Ingen tvil om at Vivienne Wetwood vil bli husket for alltid.


Rachel Zoe

Calofornias aller størst kjendisstylist Rachel Zoe har naturlig nok en beundringsverdig stil. Ulempen med å være stylist er at man han en viss obligasjon til å følge trender og det syntes jeg avspeiles i Rachels stil. Derfor tror jeg hun hadde vært full pott om hun hadde et annet yrke som tillot mer fristyling. Likevel, kan man ikke hakkepå mye annet når det kommer til Zoes klær. Som regel antrukket i pels (buuu!), svart, heler og kanskje en dæsj dyreprint sammen med masse coutoure og de obligatoriske mørke leppene og det alltid Elnett-faste bølgehåret.


Carrie Bradshaw

Hvor begynner man? Den gule shortsen? De utallige parrene med Manolo Blahnik? Pelskåpene? Pilotbrillene? Carrie Bradshaw, portretert av minst like stilfulle Sarah Jessica Parker, er klodene eneste som kan ikle seg klær like tabu som spalten sin og fortsatt se elegant og ikke det minste vulgær ut. Jeg beundrer henne for allsidigheten og ikke minst - den hærlige walk in clotsete hennes. Hun kan ha på eg hva som helst og allikevel se ut som om hun kom rett fra catwalken. All ære til Sex og singelliv - stylistene.

Så nå håper jeg dere også kan finne inspirasjon fra disse fem damene, også kommer jeg med flere av mine stilikoner ved en senere annledning. Ha en flott kveld!

xoxo Synne, skal se film nå:)

1 kommentar:

  1. Tøft. Håper Kate Moss blir som Vivienne Westwood på sine gamlis-dager. :)

    SvarSlett