mandag 29. november 2010

Hurra for meg som fyller mitt år

Da var dagen her. 16 fine, lange år. Dagen har gått under all forventning (hvis man kan si det), for jeg er utrolig syk. Natt til i dag må nok kåres som tidenes verste, men pytt sann. Bare de neste 16 årene ikke blir sånn, er det vel forsåvidt greit.

Dette er forresten innlegg nummer 300, også på bursdagen min da. Lykketreff. Tenk dere, trehundre innlegg. Det er mange det. Tenk så mye tid jeg har brukt på å skrive 300 innlegg. Det må jeg si har vært klokt brukt tid.

Facebook-gratulasjonene har gått over all forventning. Tror jeg er opp i 80 gratulasjoner. Det er 80 mennesker som har brukt tid på å gratulere lille meg. Jeg er smigret.

Regner med dere er fra dere av spenning på hva dagen har gitt meg? Gavevis altså. Vel, vi snakker 9 bøker. NI! Her skal det leses, blandet dem:

"Style A to Zoe: The Art of Fashion, Beauty & Everything Glamour"
"The Style Strategy: A less-is-more approach to staying chick and shopping smart"
"Look Book: What to wear for every occasion"

I tillegg til dette superundertøy, penger, ørepropper og en fantastisk julekalender jeg skal gyve løs på på onsdag. Jeg fikk også en liten sykegave i dag fra Høyer Luxury; say no more;)

Nå må jeg hvile og drikke Cola, skal bli en...interessant tentamen i morgen.

PS: Sjekk dette innlegget. 15-årsdagen min og innlegg nr. 100. Tilfeldig? Neppe.

xoxo Synne, kald:)

torsdag 25. november 2010

Hei og hå

Engelsktentamen i dag, norsktentamen i morgen. Slitsomt og avslappende på samme tid. I morgen skal jeg ha min 23. tentamen tror jeg. Tenk at jeg har hatt så mange heldagsprøver, det er jo bare sykt. Det er nesten en måned med bare heldagser det. Og det er uten eksamen.

I dag er det også rødnesedagen og jeg og Agnete delte et episk øyeblikk på banen mens Mira var ukul og hørte på musikke (neidajodaneida). Det var som om det hele skjedde i slow motion. Agnete mister sin røde nese på gulvet, og siden vi snakker bigtime slowmotion traff den t-banegulvet med et stort

BOM!
selv om den er laget av skumgummi. Så rullet den sakte mot den åpne døra og jeg og Agnete bryter ut i et synonymt

GISP! 

idèt vi er overbevist om at den kommer til  rulle ned i t-banegrunnen. Men så, på et eller annet mirakuløst vis, snur den (kan ha noe å gjøre med at den ble stoppet av kanten på banen, ikke vet jeg) og ruller tilbake. 

Ok, jeg ser nå at man kanskje måtte være der for at det skulle ha den samme dramatiske virkningen, men det var virkelig helt...surrealistisk. 

Vet dere hva? I går gikk jeg hele veien fra Brynseng og hjem. Shit, jeg er sporty as. Det er fire t-banestopp det. Det vil ingen ende ta, denne sportyheten altså. Vel faktisk, det har tatt en ende. Jeg har så vidt ikke beveget meg siden.

Nei dere, nå må jeg forberede meg litt til i morgen. Kan jo ikke komme helt blank heller. Eller kanskje jeg skal det? I dag hadde jeg med meg tre ussle statistikker om rasisme i Strobritannia og jeg fikk brukt for alle tre. Aldri før, og jeg sier aldri før har jeg faktisk hatt bruk for noe jeg hadde lest meg opp på før en tentamen.

Velvel, adjø.

xoxo Synne, har skadet seg under neglen:(

mandag 22. november 2010

Morn, morn

Dårlig blogger sier du? Nei, for jeg har hatt så mye annet viktig å gjøre (sææærlig). Om èn uke så er jeg 16. Jeg gleder meg. Og i morgen kommer Lanvin til H&M, og jeg sender mamma på jakt etter den gule kjolen, den svarte kjolen, de røde øredobbene, det røde kjedet, den svarte leppestiften og de svarte solbrillene. Jeg krysser fingrene for at hun i alle fall kommer hjem med én av tingene (her føler jeg at det hadde passet med en :), men på en annen side så føler jeg også at det er litt rart å putte det inn i en så skikkelig tekst som denne). Siden sist har jeg stupt i karakterer og derfor fortrengt det og spist salt pinnekjøtt. Og kjøpt meg sko, så her bruker jeg penger som aldri før. Smart det. 

Nå skal jeg faktisk legge meg. Jeg har ille dag i morgen med ille fag så jeg skal være uthvilt sånn at jeg kan sløve mens jeg kludder border i matteboka mi i morgen.

Så skal jeg til London på nyttårsaften. Da blir det shopping på River Island (my home away from home), Big Ben klokka 12, rene laken, svart Lanvin-leppestift, Lime-Cola, fyrverkeri, TopShop, digg hotellrom, bankkort som går varmt, hæler som brekker i brosteinen og motelitteratur.

Shit ass, håper det blir litt penger i bursdagsgave. Kan virke som om det trengs.

xoxo Synne, sove nå:)

Den har hengt seg ja, midstilt sier du, fint det.

onsdag 17. november 2010

Gründerspiren på Grüneløkka

Nå, nei...NÅ, har jeg funnet ut av hva jeg skal bli. Glem korrespondent og politi...jeg skal bli gründer! Ja! Jeg skal komme på noe smart (eller, jeg har allerede et drøss med idèer, men grunnet deres genialitet er de konfidensielle, til og med for dere på bloggen) og bruke masse tid og penger på det også bli rik. Det er helt ærlig ikke det viktigste, å bli rik på det altså, men det er selvfølgelig en fin liten bonus. Jeg skal begynne eventyret med å gå entreprenøskap - og bedriftutviklingslinja på Foss til neste år. Der får man drive sin egen bedrift (sammen med noen andre) sånn...på ekte. Vi skal registreres i Brønnøysundsregisteret og sånn, så det er særriøst' på ordentlig. På Foss driver bedriftene som allerede er der med alt mulig fra importering av negllakk fra Kina og distrubuering i Norge, smykkelaging, managerselskap og arbeidsformidling til unge. Elevene har forskjellige jobber i bedriften, alt fra markedsføring til daglig ledelse. De som omsette for mest på Foss omsetter for 140 000 kroner i året. Det er vilt! Og alt i skoletiden. Jeg kan nesten ikke vente. Åh, jeg skal bli best! Drit i skolen liksom, jeg skal bli selvstendig næringsdrivende!

På speideren i dag gikk vi på skøyter på Valle Hovin og jeg er crappy på skøyter. Nei, vet dere. Vil ikke blogge om det nå. Ble for opprømt. Vi sees!

PS: Jeg har snart bursdag;)

xoxo Synne, klar for...alt:)

tirsdag 16. november 2010

Og du som ikke engang liker tyggis...

Som dere sikkert vet er jeg ikke tidenes mest hyppige kinogjenger. De siste fem årene har jeg kanskje vært på kino tre ganger (OMG! Særr, tuller du? Og du som ikke engang liker tyggis, shit du er raaar as). Men, dagens kinovaner blir sett på med skepsis fra en som meg. Jeg syntes det er veldig rart, denne greia med at man skal se alle filmene som er på kino, enten man liker den typen filmer eller ikke. Det er jo kult med kino, misforstå meg rett, men den greia med at man skal se alle filmene som går uansett hva; njaaa, vet ikke helt.

Denne rare blandingen av at jeg er et filmmenneske, men ikke et kinomenneske kan by på problemer. Jeg har for eksemple ikke sett verken Twilight eller Avatar (OMG! Særr, tuller du? Og du som ikke engang liker tyggis, shit du er raar as).

Nuvel, i dag hadde jeg mateprøve. Den gikk slik det måtte gå - dårlig. Det går helt greit da, for neste år skal jeg ta S1, og rådgiveren fortalte meg at de som går fra T1 til S1 går opp i karakter. Så ta den, realfagsneerdza.

Jeg gleder meg til bursdagen min. Selv om man ikke liker å innrømme det elsker alle å være i fokus, i alle fall èn dag i året.

xoxo Synne, må begynne på norskpres:)

torsdag 11. november 2010

Årets grådige

Jeg er en materialistisk liten gris. Derfor har jeg allerede en milelang ønskeliste:

Nemi-bok nr. 6: Monstermaskinen: Jeg er en ivrig Nemi-bok samler og ønsker meg en dag den komplette kolleksjonen (hvis man kan kalle det det). Derfor må jeg ha det nyeste tilskuddet.

Hvor mange brødre har Obama?: En ny bok i unyttig kunnskap-bokserien. Også er kjært samleobjekt. Og en fin dobok.

Vintersovepose: Ho-ha-aha! Sporty, matcho, friskus! Som den erfarne villmannen jeg prøver å bli trenger jeg en robust og tjukk sovepose til å holde meg varm når jeg er tøff og sover ute om vinteren. Dessuten varer den sikkert livet ut, så det er mer en investering enn viss-vass. Jeg er bare så fornuftig.

Grevling: Åh, hvor koselig hadde det ikke vært med en liten grevling som kunne bodd her hos meg? Vi kunne ha blitt bestevenner, sett på Bones sammen hver torsdag og delt en smoothie fra samme glass med forskjellige sugerør. Neida, jeg tenker ikke på grevling i taket-grevling, men en ho-ha-aha! Sporty, matcho, friskus! grevling. Med andre ord et regntrekk til soveposen. Man blir ikke skikkelig villmann uten det rette utstyret.

EOS-stick: Som den EOS-avhengige stuten jeg er var gleden stor da de lanserte leppomaden i "pinne"form i tillegg til egget. Dette ble nok høyst sansynlig bestemt av EOS-utvalget (hoho) Så det må definitivt legges til i samlingen.

Ørepropper (Apple eller Skullcandy): De gamle iPod-proppene er dumme og dårlige og fæle. Så det hadde vært fint med ett nytt par. Kanskje i en fænsy farge til og med?

Helikoptertur: Noe jeg har kjempelyst til, men som overhodet ikke haster. Jeg kan godt få det når jeg blir 40, samme for meg, jeg har bare så innmarri lyst til å fly i helikopter. Først vil jeg over en by, også over vakker natur. Et eller annet naturreservat eller ei vidde. Gjerne på vestlandet.

Opplevelser: Jeg er kanskje maretialistisk, men jeg setter også stor pris på opplevelser. Minnene er like fine å pynte med som ting.

Dett var dett. Årets gi meg gi meg-liste. Syntes den er fin jeg.

I stad bestilte jeg tre bøker på nett. Hele 3 dere, BØKER. Som i den typen man leser i. De passer alle inn i samlingen min av motelitteratur. Vil dere vite hvilke? Selvfølgelig:

50 shoes that changed the world (oppfølgeren til "50 dresses that changed the world")
The Little Black Book of Style (oppfølgeren til "The One Hundred: A guide to the pieces every stylish woman must own)
A year in high heels (oppfølgeren til "How to walk in high heels: Girl's guide to everything").

Så nå får jeg masse koselesebøker som jeg kan kosemomse meg med i jula. Jeg liker ganske godt å lese på engelsk, selv om jeg ikke skjønner alle ordene, får jeg med meg essensen og jeg blir betydelig bedre i språket. Vinn-vinn:)

Jeg er bare så sykt intelektuell.

Nei dere, hadet oksidasjon, hallo senga.

xoxo Synne, tingtingting:)

onsdag 10. november 2010

Shit aaass...

xoxo Synne, sovegris:)

søndag 7. november 2010

Hold hviledagen hellig

Denne helga har vært sykehelg. Æsj-bæsj som man sier når man er så moden som jeg er. Har gjort ca. ingenting, bortsett fra å se en elendig film som bare gjorde meg enda tristere, The Astronaut's Wife. Den handlet om Jillian og Spencer som var gift. Spencer var astronaut og en dag skulle han ut på en romreise. Det er skjer en ulykke mens han er i verdensrommet og han mister kontakten med jorda i to minutter. Når han kommer ned igjen, er han ikke lenger seg selv. Spennende plott, elle hva? Så er det bare den rævva' slutten hvor all spenningen som har bygget seg gjennom hele filmen forsvinner. Æsj-bæsj.

Har dere sett Lanvin-kolleksjonen? Selvfølgelig har dere det: Her er mine favoritter:
My top 5 Lanvin favs

Fint...


Så hele helgen har jeg egentlig ikke gjort noenting, bortsett ifra klokka halv 11 i dag. Da var jeg i kapellet slik jeg er hver søndag. 


Neidaaa. Det var speider-duty. Og koselig, men jeg rømte fra kirkekaffen. Det får nå være måte på.
Nå må jeg lekse. Shappaloo, shappalej.


xoxo Synne, sliten:)

onsdag 3. november 2010

Oui, oui, oui

I dag var jeg heldig. Jeg fikk noe kult. Det er eksklusivt og fint. Det er Rihannaish og elegant. Det er behagelig og kult. Det er spesielt og unikt.

Oh yeah. Dere skjønner, det var noen peepz fra H&M som så bloggen min, og hva jeg forestller meg løp gjennom hodene dere da var "Oi shit. Hun har var jo veldig veldig kul. Vi må skjemme henne bort og få henne til å promotere varene våre. Hun må jo ha et drøss med lesere".

Nei dere, det var løyn. Men jeg er fortsatt kul. Og ikke minst avantgarde. Å, så proff. Nei dere, nå formelig oser jeg av selvtillit her. På tide sveve ned på jorda igjen.

I morgen er det bilrebusløp. Jeg gleder meg. Det blir gøy, men det er styrke i gymmen. Det er ikke gøy.

xoxo Synne, I'm a birdplane:)

tirsdag 2. november 2010

Chicken Little

Her om dagen (som...i går) ble jeg vist en veldig morsom og veldig bra video på YouTube. Den var både genial og hysterisk på en gang, og det er det nok ikke lett å være. Uansett, du mååå se den. Eller, selvfølgelig; ingen tvang. Og syntes du det er ulidelig å se hele (selv om den ikke er så lang), begynn i det minste fra 50 sekunder, selv om det er best at du ser alt. Og du må se alt for å forstå blogginnleggstittelen. Syyykt smart. Og lattus.

http://www.youtube.com/watch?v=5pidokakU4I
Axis of Awesome (skikkelig kult nerdenavn). Flinkte til å synge er de og. Kult at de har med både Aqua og A-ha.

Dere husker kanskje også at jeg linket til geniale Shy Ronnie? Vel, oppfølgeren er her. Ikke like bra, men jeg føler det er obligatorisk fra min side å følge opp: http://www.youtube.com/watch?v=125vwwhvUGI

Nei dere, engelskprøve i morgen. Læim.

xoxo Synne, fire akkorder:)

mandag 1. november 2010

Venner for livet

Skal dere høre noe kult? Her om dagen hadde jeg en aha-opplevelse. Eller, det kan vel egentlig ikke kalles det. Hva skal jeg si da? En åpenbaring kanskje. Uansett, jeg tenkte på vennene mine. De næreste og de fjerneste. Og da skjønte jeg noe. Noen ganger kan det kanskje være vanskelig å skille mellom de vennene du vil ta vare på, og de du bare er venn med fordi det er sånn det skal være. Så fant jeg ut hva alle de gode vennene mine har til felles: At jeg er stolt over å være venn med dem. Det er faktisk sant. Gå gjennom vennelista di, hvem av dem er du virkelig stolt over å være venn med? Det er sånn man vet hvem som er ekte, og hvem du egentlig bare (ja, det er hardt og brutalt, men;..) kan kutte ut. Hvilke venner er du stolt over å kunne kalle din venn? Det handler ikke bare om at du er stolt av deres egenskaper, selvfølgelig er du stolt over vennen din hvis hun/han har gjort noe kult eller bra en gang, men det handler om å være stolte av dem hele tiden. Det trenger ikke å være at de har en konkret egenskap som kan stadfestes at er der og er god, som tegning, diktnig eller fotballspilling, men at du er stolt over å kunne kalle vedkomne en venn. Kanskje til og med en god en også? Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det mer (det er i alle fall veldig logisk i hodet mitt, jeg vet ikke med deres?) enn det. Det er nå engang sånn det er for meg. For venner du bare er venner med fordi du burde være det, de kan bare kuttes ut. Det eneste de gjør for deg er å dra deg ned å rote til hodet ditt og gjøre deg trist eller fortvilet. Dette er i alle fall min "regel", og den er fin å ha.

xoxo Synne, det er 1.november i dag:)