tirsdag 12. oktober 2010

Hva skal du bli når du blir stor?

Heihei! Nå har det vært litt av ei uke dere. Matteprøve i dag og geografi i går, og har fått tilbake masse og er fornøydfornøydfornøyd. Selvfølgelig er det vanskelig, men hvis man bare leser og følger med i timene så er det ikke så mye verre enn på ungdomsskolen. Bortsett fra i matte da. Matte er hat.

Jeg har fått er skikkelig yrkesrush i det siste. Jeg har bare så innmarri lyst til å jobbe med så mye, og akkurat nå aner jeg ikke hva jeg skal bli. Ikke at jeg trenger å bestemme noe akkurat nå, jeg bare kjenner at det er så mye jeg vil jobbe med! Jeg hadde en liste en gang, hvor jeg skrev opp alt jeg kunne tenke meg å bli, men den finner jeg ikke igjen. Jeg husker dog at noe av det aller første jeg skrev ned var "stylist, designer, motejournalist, ect". Nå har jeg ikke lyst til å jobbe med klær og moter i det hele tatt. Jeg vil mer og nå lengre. Jeg elsker klær, men kun som hobby. Dessuten føler jeg at "alle" vil bli noe innen denne industrien, og det siste jeg vil er jo å bli mainstream.

Lenger ned på lista sto ting som å jobbe i WWF eller andre snillorganisasjoner, og dette er selvfølgelig noe jeg ennå vil, men nå vil jeg at det skal inkludere politikk. Så nå må det bli FN. Jeg hadde også lenge en drøm om å jobbe med psykisk utviklingshemmede, men dette tror jeg er noe jeg kun vil gjøre i en kort periode, for å lære og oppleve, og ikke gjøre "karriere" av. Dyr, har jeg selvfølgelig også en stor lidenskap for, og vetrinær hadde nok vært koselig, men jeg hadde nok gjort en elendig jobb. Hadde blitt Koseklinikken det, hvor jeg klappet alle dyrene og sa "det går nok bra skal du se". En annen lidenskap er film. Og det virker moro, men da vil jeg bli produsent. En ordner. En fikser.

Politikk er selvfølgelig alltid noe jeg har hatt lyst til å drive med, og det gjelder fortsatt. Men det er nok mye jobb. Drømmen min er ikke å gjøre lite for mye penger, men innen politikk ønsker jeg å forandre ting. Det er jo der lidenskapen min ligger, og politikk er veldig treigt. Det er ikke bare å si at nei, det skal ikke være noe oljeboring i Lofoten. Det skal litt mer til. Jeg tror jeg er for utålmodig til å bli politiker, men statsvitenskap er gøy (JA, jeg sa faktisk det).

Topp fem aktuelle yrker akkurat nå, men som godt kan være noe annet i morgen, er:

Politi: Ja, faktisk. Syntes det virker som en morsom jobb, bare jeg ikke blir papirpoliti som fyller ut skjemaer. Det må skje litt og. Jeg hater å bryte regler, så jammen meg tror jeg politi er noe for meg.
Flyvertinne: Åh, det virker gøy det! Kaffe, te? Kaffe, te? Spypose? Pute? Tenk å dra fra sted til sted og bare være flyvertinne. Nødutgangene er bak, foran og over vingene. Ellers så har jeg generelt også lyst til å jobbe på selve flyplassen. Jeg elsker flyplasser, kunne gjerne bodd der jeg. Det er så hyggelig å se mennesker som skal steder og gleder seg, at det kiler i magen og at man føler seg viktig når man går på rullebåndene. Jeg elsker flyplasser.
Kaospilot: Eller eventkoordinator. Eller ordner. Eller fikser. Det virker også kjempegøy. Å gå rundt med svarte gensere og kommandere og sjefe med walkie-talkie på øret. Du må dit og du må dit. Kaospiloter trengs mange steder, og da hadde det jo vært ideelt å jobbe på et sted som driver med noe jeg brenner for. Som på OFW eller LiveAid.
Forelegger: Herregud, vet ikke hvordan jeg skriver det en gang jeg. Jo, men det virker gøy. Et litt bortgjemt yrke syntes jeg, som virker veldig moro. Jeg er jo generelt glad i å lese, og det virker gøy å bestemme hva som skal gis ut. En ordner. En fikser.
Locationfinder: Eller caster. Hun som finner steder å filme filmer eller tv-serier eller hun som finner skuespillerene. Jeg har allerede funnet det perfekte huset til en mord, her på Østensjø, men jeg sier ikke hvor det er. Det skal blir min wowidé, hvis jeg bestemmer meg for at det er dette jeg skal blir. Virker rågøy.

Egentlig syntes jeg det er en eneste stor fjortisklisjé å snakke om så store ting. Om verden vi lever i. Om miljøet og hva vi har tenkt å gjøre med dette. Egentlig syntes jeg også det er en stor fjortisklisjé å vite alt. Å ha en mening om alt. Å allerede ha tenkt på alt. Og i dette innlegger gjorde jeg vel egentlig begge deler? Nuvel, jeg er nå engang fjortis. Eller, i den minste tenåring.

Og jeg som i alle fall ikke skulle være mainstream.

xoxo Synne, store drømmer:)

1 kommentar: