onsdag 1. desember 2010

Make A Wish

Da var jeg i alle fall frisk, men kanskje ikke helt på topp allikevel. Brygger på en skikkelig deilig forkjølelse nå, kjenner det river godt i halsen. Topp - topp - toppers. Det skal bli en supermegaduperfantastisk mattetentamen.

Er nettopp hjemme fra den årlige julemessa på Breidablikk. Der ruller vi år etter år på tombolaen og år etter år deler vi ut lavkvalitetssøppel til små barn, det være seg flakser, nøkkelringer (med nøkkel, hvis ønskelig), herreskjorter eller Johnny Bravo - papparykker. Nuvel, i år var det faktisk ikke så alle verst. Vi hadde Sjokade. Og frisbeer.

Nå vil jeg gjerne si litt om Make-A-Wish Foundation. Kanskje har dere hørt det før, på Grey's Anatomy eller kanskje har dere spilt dette spillet. Eller kanskje har dere aldri hørt om det, da skal jeg fortelle litt om det nå. Make-A-Wish Foundation er en organisasjon som gir barn og unge et siste ønske og garanterer at det går i oppfyllelse. Barn med en livstruende sykdom eller skade (eller som de så mye bedre sier det selv: children with life-threatening medical conditions) får et ønske i oppfyllelse før de kanskje må forlate oss. Noen tenker kanskje at dette er bortkastede ressurser fordi vedkomne skal jo "dø uansett", men jeg tror at dette gir håp, styrke og glede som vil forate pårørede med minner om at datteren eller sønnen eller niesa eller vennen hadde det flott og fikk gjøre det de ville før de døde. Og kanskje, kansje har det reddet noen en gang. På deres hjemmeside deler de historier om barn som har fått drømmen i oppfyllelse:

Ei jente fikk møte Justin Bieber, en annen Beyonce, en tredje The Jonas Brothers og en fjerde Shakira, og en liten gutt på fire fikk møte Jessica Simpson. Og det er ikke bare kjendismøter, en ville til Australia, en ville være popstjerne, en ville være countrystjerne, en ville være danseinstruktør og en ville gå på college. Dette er kanskje den mest fantastiske organisasjonen jeg noensinne har hørt om.

Les mer:
http://www.wish.org/
http://www.wish.org/stories
http://en.wikipedia.org/wiki/Make-A-Wish_Foundation
http://www.worldwish.org/

Eller doner, det har jeg tenkt til!:
https://secure.wish.org/


xoxo Synne, ble litt sentimental:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar