lørdag 27. august 2011

En helt vanlig mann

Åh, det er så mange fine filmer ute nå som jeg har så lyst til å se. Føler at filmverdenen er bitt av Inception-basillen, for alle filmene som kommer for tiden, har liksom det elementet av at alt ikke er helt som du tror. Eller, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men det er så mange filmer som har et aspekt ved seg som ikke stemmer med slik verden egentlig er, men at man må godta dette aspektet for å forstå filmen. Også følger spenning som en konsekvens av dette aspektet. Akkurat sånn som Inception. Var dette forståelig?

Limitless
En helt vanlig mann, Bradley Cooper, får tak i en pille som gjør han til den perfekte versjonen av seg selv. Denne pillen gir han tilgang til hele hjernen sin, og har får plutselig kunstnerisk appetitt, økonomisk teft og voldsom kreativitet. Han blir rett og slett et supermenneske. Men hva skjer når han går tom for pillene? Kan man noensinne gå tilbake til et normalt liv igjen etter å ha levd over evne?

The Adjustment Bureau 
En helt vanlig mann, Matt Damon, møter tilfeldigvis en kvinne på bussen en morgen og de forelsker seg. Han blir derimot kontaktet av en gruppe mennesker som forteller ham at han aldri skulle ha møtt denne kvinnen, og at livet hans ikke lenger følger "planen". Sjokkaspektet i denne filmen er altså at alle menneskers liv følger en satt plan. Han blir rådet til å gi slipp på kvinnen, men hadde det vært så lett hadde vel filmen ikke vart særlig lengre enn 10 minutter. Dramadramadrama.

Unknown
En helt vanlig mann, Liam Neeson, er innvolvert i en bilulykke og våkner opp fra koma fire dager senere. Når han prøver å oppsøke kona si, kjenner hun han ikke igjen, men introduserer han for sin mann, en person med samme identitet som vår helt, Liam. Han oppsøker videre taxisjåføren som også var i bilulykken og sammen finner de ut at det, som forventet, er noen unormalt store ugler i mosen.


Source Code
En helt vanlig mann, Jake Gyllenhaal, våkner opp på et tog og uten å ane hvordan han havnet der. En kvinne sitter foran han og påstår hun er hans kone, men mannen drar ikke kjensel på henne. Etter åtte minutter eksploderer toget og Jaker'n våkner opp i et laboratorium omsider med sin egen identitet. Han blir fortalt at det er blitt utviklet noe som heter Source Code som gir det aktuelle mennesket muligheten til å gjennoppleve de siste åtte minuttene av en annen persons liv uendelig mange ganger. Jakes oppdrag blir dermed å finne bomberen og bomben som forårsaket eksplosjonen, men dette byr ikke overraskende på problemer da han, selvfølelig, faller for "kona si".

Skjønner dere hva jeg mener? Tror jeg aner en ny trend.

xoxo Synne, fortsatt merket etter lasagneuhellet:(

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar